Donderdag 26 april, 19:00 - 22:00

De Bergerk, Berkerkenpleint, 7411 EN, Deventer

[ BESTEL HIER JE TICKETS ]

Borg Diem Groeneveld is boventoonzanger. Dat betekent dat hij niet alleen zanger is, maar ook de boventonen in zijn stem kan laten horen zodat het lijkt alsof hij tweestemmig zingt. Bij een lage grondtoon hoor je dan in de hoogte een ijle fluitmelodie door de kerk golven.

Dit concert neemt de thema’s uit het verhaal van Odysseus en Penelope als uitgangspunt. De improvisaties in “WAVE” laten zien hoe tegenstellingen of harmonieën onopgemerkt een diepere laag op de voorgrond laat treden. Hij begeleidt zichzelf op tanpoera (een Indiase langhalsluit), Chinese gongs, Tibetaanse klankschalen en koto (Japanse harp). Bijzonder!

---
Borg Diem Groeneveld leerde boventoon zingen kennen in 1985. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot professioneel boventoonzanger en maakte hij verschillende CD's met boventoonimprovisaties waaronder als laatste 'Voor de Oorschelp.'
www.borggroeneveld.nl/

---
In het kader van de overzichtstentoonstelling MYTHEN van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen vinden er verschillende evenementen plaats in de Bergkerk in Deventer. De evenementen onderzoeken vanuit verschillende (kunstzinnige) invalshoeken de thema’s die zij in haar kunst uitbeeldt.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00

Tickets: E 15,- (natuurlijk inclusief bezoek aan de tentoonstelling)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link, VVV-Deventer en in de Bergkerk zelf.