Donderdag 31 mei, 19:00 - 22:00

De Bergkerk, Bergkerkenplein, 7411 EN, Deventer

[ BESTEL HIER JE TICKETS ]

Volgens de New York Times is ze een van de meest wonderbaarlijke zangeressen van de wereld. Ze heeft een grenzeloze fantasie, messcherpe reflexen en ongeëvenaarde stembeheersing. Zangimprovisaties, zo mooi als zingende sirenes die het schip van een zeevaarder als Odysseus nog op de klippen zouden laten lopen.

Greetje Bijma heeft een bijzondere stem. Ze weet bijna buitenaardse klanken te produceren die je diep van binnen raken. In haar improvisaties transformeert ze de klanken van haar stem, waardoor je als luisteraar in een fantasiewereld betreedt. Ze zal zich in dit concert door de installaties van Othilia Verdurmen laten inspireren en iets ter plekke creëren.

---
Greetje Bijma is sinds begin jaren 80 intensief actief in de Nederlandse Jazzscene. In 1991 ontving ze als eerste vrouw de Boy Edgarprijs.

---
In het kader van de overzichtstentoonstelling MYTHEN van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen vinden er verschillende evenementen plaats in de Bergkerk in Deventer. De evenementen onderzoeken vanuit verschillende (kunstzinnige) invalshoeken de thema’s die zij in haar kunst uitbeeldt.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00

Tickets: E 15,- (natuurlijk inclusief bezoek aan de tentoonstelling)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link, VVV-Deventer en in de Bergkerk zelf.