Donderdag 19 april - 19:00 - 22:00

Bergerk, Berkerkenplein, 7411 EN, Deventer

[ BESTEL HIER JE TICKETS ]

We zijn altijd druk en worden geleefd door onze agenda. Iedereen heeft even veel tijd, maar tegelijkertijd lijkt het alsof we nergens tijd voor hebben. Waar komt dit vandaan? Hoe hervinden we rust, bezinning en stilte? En wat is dan wel de juiste manier om met onze tijd om te gaan?

Filosofe Joke Hermsen vertelt in deze lezing over dit dubbele gezicht van de tijd. Volgens haar kunnen we op twee verschillende manieren naar tijd kijken, de tijd die we meten en de tijd gemeten vanuit de ervaring, oftewel de tijd van het geschikte moment. Aan de hand van de Griekse mythen van 'Chronos'en 'Kairos' laat ze ons zien dat spontaniteit, bevlogenheid en creativiteit ons op een andere manier met tijd kunnen laten omgaan.

---
Joke Hermsen (1961) is letterkundige en filosofe en publiceerde naar haar academische werk verschillende romans en essaybundels over o.a. tijd, melancholie. Ze geeft veel lezingen over haar werk en over diverse filosofische en maatschappelijke kwesties. Meer info: http://www.jokehermsen.nl/
---

In het kader van de overzichtstentoonstelling MYTHEN van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen vinden er verschillende evenementen plaats in de Bergkerk in Deventer. De evenementen onderzoeken vanuit verschillende (kunstzinnige) invalshoeken de thema’s die zij in haar kunst uitbeeldt.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00

Tickets: E 15,- (natuurlijk inclusief bezoek aan de tentoonstelling)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link, VVV-Deventer en in de Bergkerk zelf.