Donderdag 14 juni, 19:00 tot 22:00

De Bergkerk, Bergkerkplein, 7411 EN Deventer

[ BESTEL HIER JE TICKETS ]

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is nooit hetzelfde. De uitvoerder kan een keuze maken in het aantal herhalingen en de stemmen die hij op de voorgrond laat treden. Het stuk lijkt uit het niets te ontstaan en sleept de luisteraar mee in een eindeloze stroom van variaties. Als de laatste noot geklonken heeft klinkt het stuk verder in het hoofd van de luisteraar. Ten Holt verbindt zo tijd, ruimte en muziek. Thema’s die ook terug te vinden zijn in de Vuurvogel van Othilia Verdurmen.

De interpretatie van Polo de Haas en Kees Wieringa op cd werd bekroond met goud en was de eerste cd met eigentijdse Nederlandse muziek die deze status kon bereiken. De soloversie van pianist Polo de Haas maakt het stuk doorzichtiger en zijn ritmische benadering en sterke expressie brengen de toehoorders in vervoering.

---
De Haas heeft zich in zijn carrière als pianist nooit gespecialiseerd in een specifiek repertoire. Hij speelt klassieke eigentijdse en geïmproviseerde muziek. In een interview zei hij ooit: "Er is geen muziek waarvan ik zeg: dat is geen muziek. Alle geluid is muziek". Hij gaf recitals in heel Europa, Japan, Canada, Korea, Cuba en de Verenigde Staten.
www.polodehaas.com

---
In het kader van de overzichtstentoonstelling MYTHEN van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen vinden er verschillende evenementen plaats in de Bergkerk in Deventer. De evenementen onderzoeken vanuit verschillende (kunstzinnige) invalshoeken de thema’s die zij in haar kunst uitbeeldt.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00

Tickets: E 15,- (natuurlijk inclusief bezoek aan de tentoonstelling)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link, VVV-Deventer en in de Bergkerk zelf.