Donderdag 12 april,19:00 tot 22:00

De Bergkerk, Bergkerkplein, 7411 EN Deventer

[ BESTEL HIER JE TICKETS ]

Presentatrice Dieuwertje Blok interviewt beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen over haar fascinatie voor Mythen. Othilia vertelt over de totstandkoming van haar grote installatie de Vuurvogel en waarom zij de Griekse figuren Penelope en Odysseus plaatst in een onderwaterwereld. Ook gaat zij in op haar dynamisch gebruik van licht dat telkens nieuwe vormen, kleuren en details onthult. Othilia maakt alles zelf en liet duizenden kralen, veren en stukjes stof door haar handen gaan.

Dichter Willem Jan Otten leest uit zijn gedichtenreeks over Penelope en schetst een portret van deze koningin uit de Griekse oudheid.


Ik wilde jou en dat ik missen zou
wist ik al voor het begonnen was.

Jou willen is je missen.
Het was missen
op het eerste gezicht.

- Willem Jan Otten, Paviljoenen -

---
Beelden kunstenaar Othilia Verdurmen maakt grote multimediale installaties, sculpturen, wandtapijten (moderne gobelins), maskers en foto’s, ‘Imaginary Landscapes’. Zij werkt met soundscapes, filmbeelden en bewegelijk computergestuurd licht. Zij exposeerde onder andere in het Groninger Museum, het Rijksmuseum Twenthe, Museum Jan van der Togt, het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en in Kasteel Groeneveld. Een permanente installatie van haar werk is te zien in het Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden.

Willem Jan Otten is dichter, schrijver en essayist. Zijn werk werd bekroond met vele prijzen waaronder de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs voor beschouwend proza.
---
In het kader van de overzichtstentoonstelling MYTHEN van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen vinden er verschillende evenementen plaats in de Bergkerk in Deventer. De evenementen onderzoeken vanuit verschillende (kunstzinnige) invalshoeken de thema’s die zij in haar kunst uitbeeldt.

Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00

Tickets: E 15,- (natuurlijk inclusief bezoek aan de tentoonstelling)
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link, VVV-Deventer en in de Bergkerk zelf.