Top

.

Mythen 2018

Na hun reis langs het Groninger museum, het Rijksmuseum Enschede en het Jan van der Togt museum in Amstelveen , de Rembrandttoren (Amsterdam), Kasteel Groeneveld (Baarn) en in het Rotterdams Natuurhistorisch Museum, komen het oerverhaal van “de Vuurvogel” en de stroom van verlangen in de installatie van “de Golf” nu samen in “Mythen” tussen de zuilen van de Bergkerk te Deventer. Er is leven In het lichtkunstwerk “de Vuurvogel” met de veranderende lichtsequece. En de soundscape neemt je mee in de adem van “de Golf”. Odysseus komt op je af gelopen uit een verre tijd, uit de onmetelijke zee van hoop en hartstocht, om aan te raken zo dichtbij.“Mythen” brengt ons samen in onze strijd met eindigheid, onze verlangens in de liefde, dromen en angsten. Verbeeld in grote installaties, gobelins, films en sculpturen.

.

Dank aan:

VSB fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Prins Bernhard Cultuurfonds, Witteveen en Bos, Digital Confidence.  Klik hier voor sponsors van Mythen

.

Download hieronder het programma

.
.
Avondprogramma Mythen
.
"Prachtig, ontroerend, maar ook wild en heftig. Niet alleen is het drama in oude verhalen perfect en tot in de fijnste details verbeeldt, maar ook doet Othilia recht aan de vormloosheid of, liever gezegd, vormveelvuldigheid ervan.
.

Prof. dr. René ten Bos Philosophy Department of Management Sciences, Radboud University

.

Een betoverende belevenis, die je doet belanden in een mythische wereld

.

Toonkunstenares, winnaar van de Boy Edgar prijs

Filmed by:

Gérard Schiphorst, Tamtamtheatre

Film editing:

Kamiel Feiertag