Top

2024

Kunstbeurs van Noord-Brabant: 14 en 15 september 2024.

Voor de vijfde keer wordt op het terrein van galerie Sous-Terre in Lithoijen (gem Oss ) de Kunstbeurs van Noord-Brabant georganiseerd en wel op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024. Met een aanbod van een paar duizend kunstwerken geëxposeerd in 2 beursgebouwen en in een schitterend beeldenpark van ruim 30.000 m², is een bezoek aan deze unieke beurs meer dan de moeite waard.

Toonaangevende hedendaagse kunst

Op de kunstbeurs zult u een indrukwekkende afspiegeling aantreffen van de hedendaagse beeldende kunst. Op de beurs exposeert een breed scala aan kunstschilders, beeldhouwers, keramisten en glaskunstenaars die hun sporen met realistisch, naturalistisch, symbolisch of suggestief abstract werk verdiend hebben.

 

50 levensgrote fotodoeken in het beeldenpark.

Bent u liefhebber van fotografie, dan komt u op de kunstbeurs volledig aan uw trekken. In het beeldenpark worden meer dan 50 levensgrote doeken van circa 2 bij 2 meter geëxposeerd waarop foto’s geprint zijn van met name leden van de Osse fotoclub. Foto’s die speciaal voor de kunstbeurs zijn geselecteerd. In beursgebouw 2 kunt u in een fotostudio van uzelf, of met anderen, gratis een foto laten maken. Deze kunt u nadien van de website downloaden en laten printen.

Fotografie van één van de beste fotografen van de wereld.

Richard Fischer geldt als een van de beste botanische fotografen in de wereld. Het zijn niet alleen bloemen in volle bloei die Fischer laat zien, maar ook bloemen in het stadium van verval. Deze ‘dying divas’ zijn een indrukwekkend bewijs van de schoonheid van vergankelijkheid. Met zijn kunst wil Fischer mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur. Zijn  aandacht gaat dan ook vooral uit naar planten die met uitsterven worden bedreigd. Enkele tientallen foto’s zullen op de beurs te bewonderen en te koop zijn.

Fotoboek met presentatie van Richard Fischer.

Onlangs is op de Nederlandse markt zijn nieuwe fotoboek uitgegeven. Het boek bevat een unieke verzameling van schitterende foto’s.  Het wekt dan ook geen verbazing dat het op dit moment de bestseller is van de uitgeverij. Richard zal op de beide beursdagen aanwezig zijn om zijn boek te signeren en verder zal hij op zaterdagavond om 19.00 uur een presentatie houden over zijn werk.

Wat u nog meer kunt beleven.

Kunst kijken en kunst beleven in het Brabantse landschap maakt de locatie tot een  inspirerende plek voor iedereen die van (natuurlijke) schoonheid houdt. Tijdens de gehele beurs kunt u ook luisteren naar een goed stukje life muziek en zorgt de horeca ervoor dat ook de inwendige mens aan zijn trekken komt. Kunst kijken en genieten van al het overige is een beleving die u niet snel zult vergeten.

Praktische informatie.

Adres:  Batterijstraat 23A, Lithoijen (gem. Oss) E-mail: info@kunstbeursvannoordbrabant.nl  Telefoon: 0412-482159 Website:  www.kunstbeursvannoordbrabant.nl  Open: zaterdag 14 september van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag 15 september van 10.00 tot 18.00 uur. Entree: € 10.00 p.p.  Voor 65+ kaarthouders en CJP: 5.00 p.p. Kinderen tot 14 jaar: gratis (mits onder begeleiding).