Mythen is een tentoonstelling met grote installaties, sculpturen, maskers, foto's en films van beeldend kunstenaar Othilia Verdurmen. Haar kunst neemt je op een zintuig prikkelende manier mee naar de fantasievolle wereld van de mythologische verhalen die ze uitbeeldt. Ze werkt met computergestuurd bewegelijk licht en soundscapes, waardoor installaties als ‘De Vuurvogel’ en ‘Penelope en Odysseus’ veel meer dan alleen een ‘object’ of ‘sculptuur’ worden. Zij exposeerde eerder o.a.in het Groninger Museum, Rijksmuseum Twenthe, Jan van der Togt Museum (Amstelveen), Rembrandt Toren (Amsterdam), Kasteel Groeneveld (Baarn) en in het Rotterdams Natuurhistorisch Museum.

'Mythen" vertolkt oerverhalen die universele thema’s uitbeelden. Ze verwoorden onze strijd met eindigheid, onze verlangens in de liefde, dromen en angsten. 

De tentoonstelling is vanaf 12 april tot en met 24 juni te zien in de Bergkerk te Deventer. In het kader van de expositie zijn er concerten, lezingen en voorstellingen te bezoeken in de Bergkerk.

Quote:

"Prachtig, ontroerend, maar ook wild en heftig."
"Niet alleen is het drama in oude verhalen perfect en tot in de fijnste details verbeeldt, maar ook doet Othilia recht aan de vormloosheid of, liever gezegd, vormveelvuldigheid ervan.
Prof. dr. René ten Bos
Philosophy Department of Management Sciences,Radboud University


Quote:
"Een betoverende belevenis, die je doet belanden in een mythische wereld"
Greetje Bijma
Toonkunstenares, winnaar van de Boy Edgar prijs.


Download het avondprogramma: Gasten .pdf
Download de folder: Avondprogramma.pdf


click the image

dank aan:
VSB fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Prins Bernhard cultuurfonds,Witteveen en bos,
Digital confidence